Traditional Timber Orangery Kitchen Extension

Large orangery kitchen / dining extension on a property in Poole, Dorset

Although already a substantial property, the traditional separation of kitchen and dining area did not suit contemporary entertaining, whereby the dining area is more integrated into the cooking space, providing a more convivial environment for host and guests alike.

We removed most of the rear house elevation, including the bay, providing a large open space and transforming the kitchen and dining areas. In order to divide the space internally, we projected the left half of the orangery approximately 700mm forward of the right half.

We also installed two separate lanterns which further helped create a break in the space without the use of a wall or partition. (We have used a digital reproduction of orangery pending completion of final internal decorations and landscaping of the garden. Further images will follow once landscaping is completed)

traditional-timber-orangery

Related Works